تور کربلا

تور کربلا هوایی

تور کربلا

تور کربلا هوایی

تور کربلا هوایی

  • ۰
  • ۰

امام حسین(ع) زمین کربلا را چرا و چقدر خرید؟

حضرت سیدالشهدا (ع) زمین کربلا را پس از خریدن دوباره به قبیله بنی اسد پس داد ولی شرط کرد: کسانی که به این سرزمین می آیند از آنها پذیرایی کنید. به عبارت دیگر امام(ع) این سرزمین را وقف نکرد بلکه آن در اختیار اهالی آن منطقه نهاد.

کلمه ایی  به نام مفتوحه العنوه’ در فقه اسلامی  وجود دارد که شامل زمین هایی است که مسلمانان در لشکرکشی های خود آن را فتح کرده اند. اگر این جنگ ها به امر پیامبر (ص) و ائمه (ع) بوده باشد، این سرزمین ها نیز حکم خاص خود را خواهند داشت. یعنی کسی نمی تواند مالک آنها شود و مالکیت از آن همه مسلمانان است. اگر این زمین ها آباد شده باشد، ساکنان زمین ها، مالک محسوب نمی شوند و باید به بیت المال مالیات بدهند ولی اگر در هنگام لشکرکشی آباد نشده نباشند به امام مسلمین اختصاص دارد و اگر افرادی به احیای زمین بپردازند، مالک آن می شوند.

درکتاب ‘زمین در فقه اسلامی’ نوشته ‘سیّد حسین مدرسی طباطبایی’ اشاره ای به این بحث شده است. منطقه بین النهرین یعنی فاصله بین دو رود دجله و فرات در سرزمین عراق از این نوع زمین ها بوده و حکم آن در فقه شیعه و اهل سنت ذکر شده و شیعه معتقد است، اگر زمین کربلا در آن زمان آباد نبوده متعلق به امام معصوم (ع) بوده و مردم می توانند آن را احیا کنند و مالک آن شوند. امام حسین (ع) قسمتی از زمین کربلا را که در میان چند روستا و آبادی از جمله غاضریه، طف، نینوا بود از قبیله بنی اسد که در یکی از این آبادی ها زندگی می کردند، به مبلغ ۶۰ هزار درهم خریداری کرد.

حضرت سیدالشهدا (ع) زمین کربلا را پس از خریدن دوباره به قبیله بنی اسد برگرداند ولی شرط کرد: کسانی که به این سرزمین می آیند از آنها پذیرایی کنید. به عبارت دیگر امام(ع) این سرزمین را وقف نکرد بلکه آن در اختیار اهالی آن منطقه نهاد.
این سیره ائمه معصومین (ع) بود، چنانچه در کتاب ‘اللؤلؤه الغالیه’ نوشته ‘سید ابوطالب قائینی’ از مجتهدان و علمای قرن سیزدهم، درباره خرید زمین کربلا مطالبی بیان و به روایتی اشاره شده که در آن آمده است: حضرت علی (ع) نیز وقتی از جنگ صفین برمی گشت سرزمینی را در عراق که کوفه نیز جزیی از آن بود، به قیمت زیادی خریداری کرد و سپس به صاحبانش قبلی اش بازگرداند.
امیرالمومنین (ع) در پاسخ به کسانی که از این اقدام حضرت شگفت زده شده بودند، فرمود: خواستم این سرزمین مال من باشد. چون از پیامبر (ص) شنیدم که از کوفه و اطراف آن عده زیادی وارد بهشت می شوند و من خواستم تا مردم از ملک من به بهشت بروند.
مرحوم قائینی در کتاب خود حتی با استناد به روایتی می گوید، حضرت ابراهیم (ع) نیز سرزمین مکه را خریداری کرد و سپس آن را به صاحبانش برگرداند تا هر عبادتی در آنجا انجام شد، آن حضرت نیز در آن عبادات شریک باشد.

حجت الاسلام قرائتی هم در فلسفه خرید کربلا می گوید: امام حسین وقتی کربلا آمد، زمین کربلا را خرید. چرا؟ به خاطر مساله‌فقهی. فرمود: زمین مردم است. من در زمین مردم می‌خواهم شهید نشوم. خون من در زمین غصبی ریخته نشود. زوارها که زیارت من می‌آیند، پا در زمین مردم نگذارند. ببین امام حسین زمین کربلا را خرید که مسائل فقهی مراعات شود.

  • ۹۵/۰۵/۰۱
  • ساسان احمدی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی